Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Κεραία Τερπάνδρου: Και νέα επιδρομή εταιρίας αστυνομίας.


Όλοι την Πέμπτη στη συγκέντρωση


Και πάλι σήμερα το πρωί 6πμ, για τρίτη φορά, συνεργεία της wind έφτασαν στο κτίριο της οδού Τερπάνδρου μαζί με ΜΑΤ για να συνδέσουν τις κεραίες τέρας. Και πάλι οι κάτοικοι μαζεύτηκαν και μετά από κάποια ώρα τους έδιωξαν.

Η αστυνομία έχει μετατραπεί προκλητικά σε ιδιωτική ασφάλεια της εταιρίας καθώς έρχεται για τρίτη φορά με τους τεχνικούς και τους φυλάει για να παραβιάσουν την πόρτα της πολυκατοικίας χωρίς καμία εντολή εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί μάλιστα δεν είχαν νούμερα. Ούτε καν ο επικεφαλής!
Οι κάτοικοι και σήμερα σπρώχτηκαν με την αστυνομία που τους ακινητοποιούσε και έτρεχε από είσοδο πολυκατοικίας σε είσοδο πολυκατοικίας για να τους εμποδίσει να ανέβουν στο κτίριο από άλλες ταράτσες. Όμως τα κατάφεραν και έδιωξαν το συνεργείο.

Μιλάμε για πραγματική μάχη.

Μια μάχη που μας χρειάζεται όλους. Όλους την Πέμπτη στις 7μμ να είμαστε στον μικρό δρόμο του Νέου Κόσμου. Δεν είναι θέμα πια μόνο της γειτονιάς.

Η τρομοκρατία της εταιρεία και της αστυνομίας και η προκλητική αδιαφορία του δήμου πρέπει να απαντηθούν.

Όλοι και όλες την Πέμπτη στην Τερπάνδρου, Νέος Κόσμος 7μμ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

«Απεβίωσε» η κεραία-τέρας της οδού Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο


Χτες βράδυ πολίτες έθεσαν εκτός λειτουργίας τις δυστυχώς ιστορικές κεραίες-σταθμό βάσης της οδού Τερπάνδρου στο Νέο Κόσμο.

Και λέμε ιστορικές γιατί αν και ανάμεσα στα σπίτια αυτό το τέρας λειτουργεί εδώ και 16! Χρόνια. Κατά καιρούς οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να φύγουν οι κεραίες, αλλά δυστυχώς περίμεναν από τις υποσχέσεις που του έδιναν οι αρμόδιοι του Δήμου, χωρίς να προχωρούν σε δυναμικές δράσεις.

Τον Μάιο του 2006 κάτοικοι μετά από έρευνα δημοσιοποίησαν λίστα με περιπτώσεις κακοηθών όγκων σε ακτίνα 40μ από σταθμό βάσης Τερπάνδρου 7. Πρόσφατα είχε ανανεωθεί το συμβόλαιο της. Η κεραία ήταν και είναι παράνομη. Μετά από αγώνες μηνών, τελικά ο δήμος Αθηναίων 2047/26-5-2006 αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια τοποθέτησης. Μετά από ένα μήνα όμως την ξαναέδωσε!Η λίστα που ακολουθεί φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει απόδειξη ενοχής των κεραιών, όμως τα περιστατικά γύρω από την κεραία και σε διαμερίσματα πάνω ορόφων, έχουν να μας πουν πολλά.

Μέχρι τότε υπήρχαν οι παρακάτω καταγεγραμμένες περιπτώσεις θανάτων:

Τσατσούλη Αθηνά, ετών 36, Λευχαιμία. Απεβίωσε 2000. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 13-15

Τσατσούλη Ελένη, ετών 60, καρκίνος λεμφαδένων. Απεβίωσε 1999. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 13-15

Χριστοδουλάκου Ευαγγελία, ετών 54, λευχαιμία. Απεβίωσε 2005. Κατοικία Ευδόξου 11

Μανούσου, ετών 50, όγκος στο κεφάλι. Κατοικία Ευδόξου 11

Παπαδιαμαντοπούλου Βάσια, ετών 60, λευχαιμία. Κατοικία Ευδόξου 4

Τομαρά Δέσποινα, λευχαιμία. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 10

Στασινού Δέσποινα, ετών 60, λευχαιμία. Απεβίωσε 1996. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 13-15

Τοτόμη Μαρία, ετών 23, λευχαιμία. Κατοικία Ευδόξου & Τερπάνδρου

Τσουκαλά Δούκαρη Νομική, κακοήθης όγκος. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 12

Τσουκαλά αδελφή Νομικής, καρκίνος. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 12

Υπάρχουν και 2άκόμα θάνατοι από σχετικές παθήσεις.

Επιπλέον κοριτσάκι 3 ετών νόσησε από καρκίνο. Κατοικία Θ.Γεωμέτρου 17

Η λίστα είναι βεβαίως μακάβρια, αλλά όταν το κράτος δεν κάνει έρευνα αναγκάζονται να την κάνουν οι πολίτες!

Μια πρόσφατη εξέληξη είναι ότι η Πολεοδομία εξέδωσε εντολή κατεδάφισης της κεραίας. Φυσικά με τις ενστάσεις και τα δικαστήρια μπορεί να πάει άλλα 16 χρόνια.

Η γειτονιά από σήμερα είναι σε επιφυλακή, ώστε να μην επισκευαστούν οι κεραίες της wind. Σήμερα το πρωί 2 άτομα της εταιρείας πήγαν να δουν τις κεραίες αλλά οι κάτοικοι τους έδιωξαν πριν μπουν στο κτίριο.

Σήμερα Πέμπτη στις 7μμ έχει σημαντικότατη συνέλευση κατοίκων έξω από το Κτίριο της κεραίας. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πάνε οπωσδήποτε. Από την συμμετοχή εξαρτάται να μην έχει μέλλον η κεραία.



και εδώ το κυρίως κείμενο της ανάρτησης.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σεμινάριο για τις κεραίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας

Την επόμενη Τετάρτη (6/5) στις 18.30 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) έχει σεμινάριο στο δίκαιο του περιβάλλοντος με θέμα τη “νομιμότητα εγκατάστησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την αρχή της προφύλαξης”.

Τα σεμινάρια αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ασχολούνται με τη νομική πλευρά του θέματος (οδηγίες Ευρωπαικής Ένωσης, ελληνική νομοθεσία, αποφάσεις ΣτΕ).

και εδώ το κυρίως κείμενο της ανάρτησης.