Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Αποξήλωση κεραιών από τον Δήμο Αθηναίων

Σε αποξήλωση 5 κεραιών προχωρεί αυτό το τριήμερο ο Δήμος Αθηναίων. Τούτο αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να αντιμετωπιστεί η μαζική αυθαίρετη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Τελικά η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας δεν είναι και τόσο δύσκολο πράγμα.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Συνέλευση της Παναττικής Πρωτοβουλίας για τις κεραίες και την ακτινοβολία


Η Παναττική Πρωτοβουλία για τις Κεραίες και την ακτινοβολία σας καλεί σε συνέλευση
τη Τρίτη 17-6-2008 και ώρα 7.30 μμ στο Πολυτεχνείο(είσοδος από Στουρνάρη ) στην αίθουσα 101 κτίριο Τοσίτσα .
Επειδή το πρόβλημα των κεραιών και η έλλειψη ενημέρωσης για ακτινοβολία και κινητά δεν είναι μόνο τοπικό ζήτημα, έχει μεγάλη σημασία η συνεύρεση των τοπικών κινήσεων.
Η Παναττική Πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από την κοινή αγωνία και συσπείρωση τοπικών κινήσεων με σκοπό την ανταλλαγή ενημέρωσης, εμπειριών, γνώσης και το συντονισμό της δράσης, με σεβασμό στην αυτονομία κάθε κίνησης.
Η συνάντηση έχει τα εξής θέματα
Ενημέρωση από τις γειτονιές
Ενημέρωση σχετικά με την υποστήριξη που εξασφαλίστηκε από τους Δήμους σε ότι αφορά την αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου.
Τις προτάσεις για την τροποποίηση του ν.3431\2006 τις οποίες θα υποβάλουμε στα κόμματα.
Η διάταξη του σχεδίου νόμου για το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που αφορά τις εγκαταστάσεις των Κ.Κ.Τ.
Εξέλιξη και συντονισμός της δράσης μας.
Ενημερώστε και άλλους – άλλες, προωθείστε το μήνυμα.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H Παναττική Πρωτοβουλία συμπαρίσταται στο Δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο, στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αγγελινιάδη και στους 3 εργαζόμενους του δήμου για την απενεργοποίηση κεραίας της Vodafone. Ο Δήμαρχος καταδικάστηκε γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο, το δικαίωμα στην υγεία που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες.
Καλό αγώνα Δήμαρχε, είμαστε όλοι στο πλευρό σου.

Όταν η κοινωνία ενδίδει

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Όταν οι Δήμαρχοι αντιστέκονται

Εγγραφη Διαμαρτυρία

Προς :
ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ
Υπ’ όψιν Κου Παπανικολάου

Αθήνα 09-06-2008
Επιτροπή Κατοίκων Αλίμου Για την απομάκρυνση των κεραιών της οδού Ευβοίας 38

ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό από την παράνομη εγκατάσταση ΔΥΟ κεραιών κινητής τηλεφωνίας επί του κτιρίου της ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΕ και πιο συγκεκριμένα επί της οδού Ευβοίας 38 στην περιοχή Θεομήτορος . Πέραν όμως των αρνητικών επιπτώσεων για την υγεία των κατοίκων που επιφυλάσσει η ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία των κεραιών αυτών ( θέμα για το οποίο και σκοπεύουμε να επανέλθουμε πιο αναλυτικά σε άλλη επιστολή μας), θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία για το οποίο υπεύθυνη είναι η πιο πάνω εταιρεία.
Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την μετεγκατάσταση της ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΕ σε νέα ιδιόκτητα κτίρια εκτός του Δήμου Αλίμου. Το μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενο κτίριο όμως, επί της οδού Ευβοίας 38, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα να αποτελεί εστία μόλυνσης για την γύρω περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα στην μπροστινή πλευρά έχει αφεθεί ένα ξύλινο κιβώτιο το οποίο ως άλλος κάδος απορριμμάτων «φιλοξενεί» εδώ και αρκετούς μήνες όχι μόνο σκουπίδια αλλά και νεκρά ζώα, με αποτέλεσμα η δυσωδία που εκπέμπει να είναι ανυπόφορη. Ακόμη έμπροσθεν του κτιρίου έχουν μαζευτεί πλείστα όσα απορρίμματα και παλαιά χαρτιά ούτως ώστε ακόμη και αισθητικά η κατάσταση να είναι απαράδεκτη. Τέλος ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην πίσω πλευρά του κτιρίου, μιας και οι ιδιοκτήτες ουδόλως έχουν ενδιαφερθεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί και άρα να κινδυνεύει σοβαρά η υγεία των περιοίκων .
ΕΠΕΙΔΗ η συμπεριφορά των εν λόγω ιδιοκτητών δεν συνάδει με τις αρχές της καλής γειτονίας και απέχει πολύ από το πνεύμα του κοινοτισμού που πρέπει να διέπει όλους μας, μιας και όλοι μας ζούμε σε αυτό το Δήμο και άρα όλοι θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματα που προκύπτουν κυρίως από την συμπεριφορά μας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την κατάσταση αυτή η οποία έχει δημιουργηθεί στη γειτονιά μας και η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας και
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ όπως προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, η οποία είναι στην θεσμική ευχέρειά σας, προς την κατεύθυνση των ιδιοκτητών της ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΑΕ ( επίπληξη, πρόστιμα, ή οτιδήποτε άλλο) με σκοπό την υπεράσπιση της υγείας των δημοτών και κατοίκων της περιοχής.
Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και βοήθεια είμαστε στη διαθεσή σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΟΝ 2





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο2

Αθήνα 09 - 06 - 2008

Επιτροπή κατοίκων για την απομάκρυνση των κεραιών της οδού Ευβοίας 38.

Επικοινωνία: Samadis@ath.forthnet.gr


Ακόμη πιο μαζική ήταν η τρίτη συγκέντρωση της Επιτροπής μας. Σε αυτήν μαζευτήκανε άνω των εκατό ατόμων την Κυριακή 10-06-2008 στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο της Ζαμπέλης ΑΕ (Ευβοίας 38 Αλιμος) όπου διαδηλώσαμε και απαιτήσαμε την απομάκρυνση των ΔΥΟ παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εγκατασταθεί καλλυμένες μέσα σε αγωγούς εξαερισμού. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συζητήσαμε για το πρόβλημα αυτό που απασχολεί έντονα την περιοχή μας και όχι μόνο.Το πρόβλημα ειδικά στον Δήμο Αλίμου είναι τεράστιο μιας και στην περιορισμένη εκτασή του έχουν εγκατασταθεί πάνω απο 50 κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την δραστηριοποίηση μας να προβάλουμε το θέμα ακόμα περισσότερο ( σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της περιοχής αλλά και άλλους φορείς) και δώσαμε ραντεβού εκ νέου το επόμενο δεκαπενθήμερο με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας. Ακόμη επειδή γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν αφορά μονο μιά γειτονιά αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή και με άλλες επιτροπές αλλά και με το Παναττικό Δίκτυο κατά των κεραιών ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που μαζικά αυθαίρετα και εν κρυπτώ τοποθετούνται γύρω μας. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων ώστε:
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.
ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑΣ 38.

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΟΝ 1


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ
ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜΟΝ 1

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις γειτονιές, ολοένα πιο έντονα, ολοένα πιο αυθαίρετα, ολοένα πιο παράνομα. Πρόσφατα εντοπίσαμε στη γειτονιά μας και πιο συγκεκριμένα στο άδειο κτίριο της οδού Ευβοίας 38, ιδιοκτησίας ‘Ζαμπέλης Α.Ε’, να έχουν εγκατασταθεί ΔΥΟ παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας (όπως προκύπτει και από έγγραφο της ΕΕΤΤ) και μάλιστα καμουφλαρισμένες μέσα σε καμινάδες εξαερισμού. Η εγκατάστασή τους δε, προς αποφυγήν των διαμαρτυριών της γειτονιάς, έγινε το διήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα!!!!
Όπως είναι φυσικό το σύνολο των κατοίκων της περιοχής αντέδρασε στην πιο πάνω κατάσταση και συγκρότησε μάλιστα την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΛΙΜΟΥ ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μετά από μια πολύ πετυχημένη και μαζική συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008. Σκοπός της επιτροπής είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, με τελικό σκοπό την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας και όχι μόνο.
Στα πλαίσια αυτά διοργανώνουμε την Κυριακή 8 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απομάκρυνση των κεραιών, μπροστά στο κτίριο της ‘Ζαμπέλης Α.Ε’, επί της οδού Ευβοίας 38 στον Άλιμο.